Artistene

hanne.jpg

Hanne Korsbrekke Askeland

Hanne Korsbrekke Askeland har sin utdannelse fra Institutt for Musikk i Kristiansand og fra Operahøgskolen i Oslo, hvor hun ved sistnevnte studerte hos Solveig Kringlebotn. Hanne er for tiden bosatt i Oslo, og jobber frilans som sanger. I sitt virke har Hanne gjort rollen som Chava i Spellemann på taket ved Agder Teater, musikalen ENRON ved Rogaland teater, Higway Hypnosis, en forestilling av Transiteatret-Bergen, samt flere produksjoner med operakoret, ved Den Norske Opera og -Ballett. I 2016 sang hun rollen som Adina i en konsertant oppføring av Donizettis L´Elisir d´Amore med Opera Opus i Gjøvik.

Høsten 2018 debuterte Hanne i rollen som Eurydike i Orfeus og Eurydike ved Haugesund kammeropera, og hun er for tiden aktuell med forestillingen Operahistorien på 60 minutter, hvis vi rekker det.

Hanne har vært solist med både Trondheim symfoniorkester og med Kristiansand symfoniorkester. Hun har gjort konserter og forestillinger ved flere festivaler i Norge, som Kirsten Flagstad festivalen, Festspillene i Nord-Norge, Nesset Musikkfest og Oslo Operafestival. Hanne er ellers en ettertrakter oratoriesanger.

I 2017 deltok hun i finalerundene i Belvedere Singing Competition i Moskva. I 2013 kom hun på tredjeplass under «Premio Verdi», en operakonkurranse i regi av den italienske Ambassade og Den Norske Opera og -Ballett.