It all started when…

Bjørn_Einar_'Mozart'_Sakseid_1.jpg

Den aller første kimen til operaballet ble satt i gang av Bjørn Einar Sakseid, en Mozart-elskende realfagstudent ved UiO tilbake i 1986 da han inviterte 50 venner til forestilling på Den Norske Opera.

Året vokste dette til 250 gjester, de fleste fortsatt studenter, men også enkelte professorer og andre. Arrangementet hadde vokst til Operaforestilling etterfulgt av fest på Sognsvann.

Etter nok en Mozart opera etterfulgt av Mozart-nachspiel i en nattklubb ved Saga kino fikk endelig historiens første «Operaball» se dagens lys. Denne gangen i Rococosalen på Grand. Mange var nå stilmessig vel antrukket i Mozarts stil, dansekurs avholdt, og universitetets rektor den gang, Inge Lønning, blitt med på dansen.

I 1989, var Gamle Logen restaurert og operaballet begynner å ligne dagens, med operaforestilling, fakkeltog og underholdning i alle salene. Etter noen år ble også Oslo Symfoniorkester med på laget med menuetter, vals, galopp, deutsche tanze etc. og Tarantella på programmet (sistnevnte nå flyttet ned til Strangersalen i 1. etasje grunnet fare for bristende gulv..)

1024px-Operaball_i_Gamle_Logen,_Oslo_2003.jpg

Videreføring av en stolt tradisjon

Fra 2012 er det en ny gjeng entusiastiske balldronninger som ønsker å videreføre den stolte arven etter «Det Norske Studentersamfund», studentforeningen Tårnseilerne, og til sist Kulturentusiastene (2003-2011). Sistnevnte under ledelse av Gjøril Songvoll, grunnlegger og primus motor for Oslo Operafestival – opera til folket.
 
Operaballet er et unikt arrangement, åpent for alle som vil på ball, og med rom for utfoldelse både for musikere, dansere, og andre som ønsker å seg en magisk kveld hvor en kan tillate seg å kle seg opp og leve ut drømmen for en kveld.
Ønsker du mer detaljert informasjon om Operaballets historie finner du mer her, eller kontakt Tårnseilerne ved Brynjar Landsmark.
 
På operaballet får du en unik mulighet til å danse under lysekroner til klassisk musikk spilt av Oslo Symfoniorkester. Det vil danses bl.a.
•    polonaise
•    vals
•    skøyteløpervals
•    galopp
•    menuett
•    tarantella
•    troika
Alle skal kunne klare å henge med i dansen.
Det blir arrangert dansekurs i forkant av ballet, og på ballet vil det også være en dansemester som gir korte instruksjoner underveis. Ellers er det også mange som velger kun å se på de ofte spesielle og svært underholdene dansene…
 

27628970_1741408062568791_5203439842054016708_o.jpg