2020-artistene vil bli presentert mer behørig etter hvert, men vi kan avsløre at vår kjære Yngve André Søberg, som spiller Rigoletto med stor bravur om dagen, er en av dem!

“Forestillingens desiderte høydepunkt er Yngve Søberg i rollen som Rigoletto. Søberg har vært en del av operaens faste solistensemble siden 2010. Med Rigoletto fremstår Søberg som en Verdibaryton av internasjonalt kaliber: mørk, kraftfull og emosjonelt kompleks.” Nrk.no 08.10.19. Du kan lese hele omtalen her.

Caroline-2017.jpg

Vår kjære kunstneriske ansvarlig, ikke bare “Nattens dronning” men helt om dagen helt om natten, og rett igjennom sabla bra dame; Caroline Wettergreen er en annen! Hun er, i tillegg til å gjøre en stormende internasjonal karriere, årets mottager av Equinors talentstipend innen klassisk musikk.

“Hun arbeider bevisst og briljerer i noen av de mest krevende operarollene som finnes. Hun har solid teknikk, en gnistrende utstråling og topptoner i verdensklasse”, juryleder Leif Ove Andsnes. Les mer om fantastiske Caroline her.

hakon-kornstad.jpg

Håkon Kornstad er jazz-saxofonisten med internasjonal karriere som ble operasanger (tenor). Etter at han begynte å synge i 2009, har han skapt sin helt egen, kritikerroste hybrid av jazz og opera, både i solo-, trio- og orkesterformat.

Vi kan i tillegg til en forrykende Festkonsert i Universitetets Aula, love dere mange flotte intimkonserter i Gamle Logens sjarmerende saler Hoffpensjonisten, Strangersalen og Amaldus, samt selvsagt soloopptredener fra Gamle Logens hovedscene i Store Sal sammen med våre gode venner i Oslo Symfoniorkester underveis.

intimkonserter i gamle logen med blant annet disse:

Siv-oda.jpg

Siv Oda Hagerupsen

er mezzosopran, og utdannet ved Nordnorsk Musikkonservatorium og Statens Operahøg-skole. I 1999 var hun finalist i nasjonal del av Dronning Sonjas Musikkonkurranse.

gjoril.jpg

Gjøril Songvoll

studerte sang ved Høgskolen i Agder, musikkteater ved musikkonseratoriet i Trondheim og tok sin eksamen ved Statens Operahøøstkole i 2003. I tillegg til frilansvirksomhet som sanger er Songvoll leder i Opera til folket, som arrangerer Oslo Operafestival.

alvaro.jpg

Alvaro Zambrano

er tenor og studerte sang ved Pontificia Universidad Catolica i hjemlandet Chile, og senere ved Musikkhøyskolen i Freiburg i Tyskland.

Ivar.jpg

IVAR ANTON WAAGAARD

er pianist og 1. amanuensis i akkompagnement ved Norges Musikkhøgskole. Han studerte med Liv Glaser og Kaare Ørnung, og med Albert Ferber i London. Han har turnert i USA, Asia, Europa og over hele Norge, og opptrådt ved de fleste av våre klassiske festivaler.


kjetil.jpg

Kjetil Støa

har sin utdannelse fra Musikk-konservatoriet i Trondheim og ved Operahögskolan i Stockholm, og var solistpraktikant ved Den norske opera og ballett sesongen 2010/2011.

dorina.jpg

dorina komani

har vunnet en rekke priser i pianokonkurranser både i Makedonia, Albania og Italia. I 2018 ble hun uteksaminert fra Norges musikkhøyskole da hun avholdt hun sin masterkonsert i Universitetets Aula.

Vigdis-web.jpg

Vigdis Unsgård

Lyrisk sopran fra Skatval, Trøndelag. I 2015 tok hun sin Mastergrad i Opera ved Kunsthøgskolen i Oslo og ble senere ansatt som solist-praktikant, for sesongene 15/16 og 16/17, ved Den Norske Opera og Ballett.

beate-mordal.jpg

Beate Mordal

er nylig blitt tatt ut som kandidat til Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i 2019 og i 2020 debuterer hun som Servilia i La Clemenza di Tito av Mozart.

roberto.jpg

Roberto Palermo

er en trekkspiller og komponist som roses for sin stadig mer eklektiske stil som strekker seg fra en klassisk til rock, etnisk og men med hovedtyngde innen jazzuttrykket. På 2020-ballet er han solist med Oslo Symfoniorkester.

amelie-web.jpg

Amelie Aldner,

Amelie Aldner (tidl. Aldenheim) er mezzosopran og var engasjert som solist ved Den Norske Opera og Ballett i 2009-2014. I 2019/2020 venter Rossinis Petite messe solennelle, Dvorak Stabat Mater, Brahms Alto Rhapsody mm.