tager hvad andre haver…

Vi har ingen streng kleskode på ballet. Så lenge du har lang kjole eller en pen dress - og har husket maske - så er du hjertelig velkommen!

Men på operaballet trenger du ikke være redd for å være overpyntet! Dette er anledningen for deg som elsker å pynte deg, kort sagt – jo mer glitter, jo mer stas! Både fjær og tiara er lov. Dette kan du få til ved enkle midler. Hent gjerne inspirasjon fra Scarlett O’Hara, som sydde kjole av fløyelsgardinene i de trangere tider under borgerkrigen. Det er i operaballets ånd å lage et ballantrekk ved å ”tage hvad andre haver”. Har du en lang kjole, kan du komplettere den med lange hansker og et lite diadem, så er du klar for operaball. Du kan også drapere et ekstra lag med stoff over skjørtet, og pynte kjolen med blonder, silkeblomster og annen pynt i matchende farger. Her kan du vise din kreativitet.

kostyme til herre

Er du mann, og har en brokadevest til bunaden, kan du bruke den under den vanlige, sorte dressen din og enkelt få et flott ballantrekk. Hvis du har en sort eller mørkeblå dress, kan du enkelt forvandle den til en uniform ved å bytte ut knappene med gullknapper, og sette på et par rader med gullbånd langs kanten av ermene. Gå i skuffer og på loft, og let frem familiens gamle og glemte ordener og medaljer, men husk feste dem godt så du ikke mister dem under dansen!

Husk maske (det er jo maskeball!) og gode sko (det blir en lang ettermiddag/kveld/natt med mye spasering og dansing).

hvor kan du kjøpe/leie?

Generelt du kan finne en flott kjole og masker f.eks fra www.ebay.com til en rimelig penge.

Marthes lekestue på Hegdehaugsveien 28 selger også fine masker til en bra pris.

Ellers er det en del av gjestene som finner et rimelig kostyme på Lightinthebox.com >>

Fullt kostyme kan du også leie via Norsk Film >>