Artistene

siv-oda.jpg

Siv Oda Hagerupsen

Mezzosopran, har sin utdannelse fra Nordnorsk Musikkonservatorium og Statens Operahøgskole.

I 1999 var Siv Oda en av finalistene i den nasjonale delen av Dronning Sonjas Musikk-konkurranse, og samme år debuterte hun på Den Norske Opera i rollen som 3. Dame i Mozarts «Tryllefløyten».

Videre engasjement ved Den Norske Opera inkluderer rollen som Mercédès i «Carmen», Nicklausse/Musen/Stemmen i «Hoffmanns Eventyr», Marcellina, og senere Cherubino i «Figaros Bryllup».

Hun er også en av solistene på DNOs CD-produksjon «Hjem til Jul». Siv Oda har hatt solistroller ved alle de ulike regionsoperaene rundt om i Norge, og har vært engasjert som solist med alle landets ledende orkestre.

Hun har også gjestet L'Opéra de Montréal i Canada som solist ved en gallakonsert med verk av Verdi. Sommeren 2017 gjestet hun Opera på Skäret i Sverige som Suzuki i «Madama Butterfly», og i fjor sommer returnerte hun dit, hvor hun hadde stor suksess som Eboli i Verdis «Don Carlo».

I 2019 har engasjementene blant annet vært rollen som Marthe i «Faust» med Trondheim Symfoniorkester og Opera, og nylig rollen som Mor Gertrud i «Hans og Grete» ved Opera Nordfjord.