Petter

petter.jpg

Petter Moen - Tenor

Petter Moen er født i Drammen og utdannet ved Barratt Dues musikkinstitutt og Operaakademiet i København, med Susanna Eken som lærer.

Han har sunget forskjellige roller på Den Norske Opera, som Remendado i Bizets Carmen, Don Curzio i Mozarts Figaros Bryllup og Eurimaco i Ulysses vender hjem av Monteverdi.

På Händel-Festspiele Halle har han sunget Scitalce in Leonardo Vinci's Semiramide Riconosciuta med barokkorkesteret Bach Consort Wien og Eurimaco i Ulysses vender hjem under

Innsbrucker Festwochen der Alten Musik. Petter debuterte på operascenen som Almaviva i Rossinis Barberen i Sevilla på Wermland Opera i Karlstad.

Petter Moen er også en erfaren konsertsanger. Oratorierepertoaret omfatter blant annet Bachs Juleoratorium, Johannespasjon, H-moll messe, Magnificat flere kantater. Videre har han sunget andre verker som Händels Messias, Telemanns Der Tod Jesu og Rossinis Stabat Mater.

Petter Moen har mottatt stipend fra Ruud-Wallenbergs fond og Erling Kroghs legat.

Sesongen 17/18 var Petter engasjert ved Theater Chemnitz i Tyskland, og sang roller som Froh i Rhingullet, Heinrich der Schreiber i Tannhäuser av Wagner og Tsjekalinsky i Tsjaikovskijs Spar Dame. Han medvirket også i Katie Mitchells nyproduksjon av Strauss’ Ariadne på Naxos Festival d´Aix-en-Provence i Frankrike, som Ein Offizier.

Fremtidige engasjementer er blant annet En Novise i Den Norske Operas oppsetning av Benjamin Brittens Billy Budd, Ariadne på Naxos på Theâtre des Champs-Èlysée i Paris og konserter med Johannespasjonen av Bach.