Mads

mads.jpg

Mads Wighus

Mads er født og oppvokst i Trondheim. Han har utdannet seg ved Barratt Due Musikkintstitutt og Operahøgskolen i Oslo. Samtidig med studiene var han aktiv som opera – konsertsanger, før han startet som solistpraktiskant ved Den Norske Opera og Ballett(DNO&B) i 2009. Derfra har ferden gått videre med roller som Malatesta, Figaro(Rossini), Grev Almaviva (Mozart), Dancairo, Dr. Falke, Marcello og Papageno. Han har sunget blant annet ved Musikkteatret i Trondheim, Opera Trøndelag, Bergen Nasjonale Opera, Opera Sandefjord, Oscarsborgoperaen, Opera Østfold og DNO&B.

I 2014-2016 var Mads vært ansatt som sanger i Møre og Romsdal Fylkeskommune, noe som har ført til hyppige opptredener i konserter og operaoppsetninger i Møre og Romsdal. I sesongen 16-17 var Mads engasjement ved Trondheim Symfoniorkesters oppsetning av Dido og Aeneas (Aeneas), Ringsakeroperaens oppsetning av De lystige koner i Windsor (Herr Ford, Perlefiskerne (Zurga) ved operaen i Kristiansund og Opera Trøndelags oppsetning av Carmen (Escamillo) Høsten 2018 sang han rollen som Marcello i Opera Nordfjords oppsetning av La Bohéme.

Han er en ettertraktet konsertsanger, og repertoaret spenner bredt, fra klassisk til romantisk opera, operette, musikaler, romanser og croonerrepertoar med storband. I de siste årene har han utmerket seg med egen konsertserie på Chateauet i Molde og som solist i Brahms, Faurés og Duruflés Requiem i Kristiansund, Ålesund, Oslo og Trondheim.

Mads har mottatt mange stipend og priser opp gjennom årene, fra blant annet Tom Wilhelmsens Stiftelse, Fond for Utøvende Kunstnere, Ruud Wallenbergstipendet og Den Norske Operas vennes Talentpris (2009).