artistene

kjetil.jpg

Kjetil Støa

har sin utdannelse fra Musikkonservatoriet i Trondheim og ved Operahögskolan i Stockholm, og var solistpraktikant ved Den norske opera og ballett sesongen 2010/2011. Han debuterte som tenor i 2009 i rollen som Nils Lykke i operaen Olav Engelbrektsson av Sommero/Hoem ved OperaTrøndelag.

Kjetil har jobbet hovedsakelig i Skandinavia. De siste årene har han sunget blandt annet Macduff i Verdi´s Macbeth under Operafestuka i Kristiansund 2018 og Rodolfo i Puccini´s La Bohemè 2016 . I 2017 på Folkoperan i Stockholm i deres produksjon av Puccini’s mesterverk Turandot der han har høstet flotte kritikker i rollen som Calaf.

Kjetil har også hatt fremtredende roller i ulike urfremføringer av nye operaer på flere av de norske riksoperascenene. I 2018 Borregaard, sanger fra et Industieventyr av K.Brustad med Det norske blåseensemble. I Cancelliraadens dage av Ragnar Søderlind ved Ringsakeroperaen 2011 og Kibergodysseèn av Brøske/Meløy i 2014 med NOSO.

Ved Den Norske Opera & Ballett har han sunget Zinovij Izmailov fra Lady Macbeth fra Mzensk , Monostatos i Tryllefløyten, 4. Jøde i Salome, Messaggero i Aida, Hyrden i Oedipus Rex,2 barne- operaer Funiculi Funicula og Forhekset samt Operagalla i Nord.

Kjetil har et variert Kirkerepertoar og konsertrepertoar. I 2018 sang han solist-partier Verdis Requiem sammen med Vestfold symfoniorkester og Petite messe solenelle av Rossini.

Alvaro Zambrano / Tenor studerte song ved Pontificia Universidad Catolica i heim landet Chile og seinare ved Musikkhøgskulen i Freiburg i

Tyskland. I perioden 2012-2016 var han medlem av ensemblet ved Deutsche Oper i Berlin der han tolka mange ulike roller, m.a. Tamino i Tryllefløyten, Nemorino i Elskovsdrikken og

Fenton i Falstaff. Zambrano har gjesta BNO fleire gonger, først som Albazar i Il turco in Italia, og seinare m.a. som Don José i Carmen. Frå denne sesongen er han ein del av ensemblet ved operaen i Leipzig.