Artistene

Dagfinn.jpg

Dagfinn Andersen

Dagfinn Andersen har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Operahøgskolen i Oslo. Dagfinn har mange år med scenisk erfaring bak seg, og er både en ettertraktet solist og ensemblesanger. Han har urfremført nyskrevet musikk av en rekke norske komponister og hadde sin profesjonelle debut på Den Norske Opera & Ballett høsten 2017 i urpremieren av operaen Ballerina (Synne Skouen, Oda Radoor) i rollen som Audun . I tiden etter har han sunget Tregold i samtidsoperaen The Life to Come (Louis Mander, Stephen Fry) for Opera til Folket og tittelrollen i Don Giovanni under Oslo Operafestival 2018.

Med rollen som Snekker'n i den nyskrevne barneoperaen Lillebror og Knerten på Den Norske Opera & Ballett avsluttet Dagfinn sin bachelor på Norges Musikkhøgskole. I årene etter har han gjort et vidt spenn av roller, fra Papageno i Tryllefløyten til Feri Baci i Czardasfyrstinnen, Musiklehrer i Ariadne auf Naxos, Tarquinius i The Rape of Lucretia og Benjamin 2 i samtidsoperaen Påske, av Gisle Kverndokk. Dagfinn har også vært solist på tre CD-innspillinger produsert av Lawo Classics, deriblant en nyinnspilling av Edvard Griegs Landkjending (op. 31), med Luftforsvarets Musikkorps og Christiania Mannskor.

Dagfinn jobber også med egne prosjekter, som suksessen Operahistorien på 60 minutter - hvis vi rekker det, som regelmessig oppføres på store og små scener i Norge. Dagfinn står bak konseptet og er både utøver og med-skribent i forestillingen. Sammen med fire andre sangere har han også vært med på å utvikle arneoperaen Askeladden og de gode operahjelperne, der han synger rollen som Askeladden . Forestillingen ble bestilt av kulturkonsulenten i Bydel Stovner, og har siden 2014 blitt spilt for over 4000 barn.